Pannekaker à la Lise Finckenhagen

30 Lett ca. 12 stk pannekaker pers.

Pannekaker med bringebær, pistasjnøtter, honning og melisdryss

Pannekaker er perfekt til sammenkomster som bursdag, fest eller 17. Mai! Eller som noe ekstra godt i hverdagen. Alt er godt på pannekaker! For en frisk variant anbefaler vi rørte eller friske bær. Er du av den søtere typen er det enkelt å bare bruke syltetøy. I denne oppskriften får du cirka 12 pannekaker.

1

Lag pannekakerøren

Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en bolle. Visp sammen melk og egg og visp blandingen gradvis inn i det tørre. Rør til slutt smeltet smør og la røren hvile (svelle) i 20-30 minutter.

2

Smelt litt smør i pannen (det er ikke nødvendig med mye fett fordi det er smør i røren). Hell i en passende øse med røre og drei på pannen så røren blir jevnt fordelt.

3

Stek pannekakene

Stek pannekakene pent gylne på begge sider over middels høy varme. Pass på å ikke ha for høy varme.

4

Fyll og topping

Alt passer på pannekaker. Du kan for eksempel bruke rørte bær, friske bær og/eller syltetøy, pisket krem eller creme fraiche. Flytende honning eller lønnesirup. Hakkede nøtter som for eksempel pistasj eller mandler toppet med et melisdryss. Nam!

Eggsporing

Spor ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner