Pannekaker ala Lise Finckenhagen

30 min Lett ca. 12 stk pannekaker pers.

Pannekaker med bringebær, pistasjnøtter, honning og melisdryss 1.jpg

Pannekaker er perfekt til sammenkomster som bursdag, fest eller 17. Mai! Alt er godt på pannekaker! For en frisk variant anbefaler vi rørte eller friske bær. Er du av den søtere typen er det enkelt å bare bruke syltetøy. I denne oppskriften får du cirka 12 pannekaker.

1

Lag pannekakerøren

Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en bolle. Visp sammen melk og egg og visp blandingen gradvis inn i det tørre. Rør til slutt smeltet smør og la røren hvile (svelle) i 20-30 minutter.

2

Smelt litt smør i pannen (det er ikke nødvendig med mye fett fordi det er smør i røren). Hell i en passende øse med røre og drei på pannen så røren blir jevnt fordelt.

3

Stek pannekakene

Stek pannekakene pent gylne på begge sider over middels høy varme. Pass på å ikke ha for høy varme.

4

Fyll og topping

Alt passer på pannekaker. Du kan for eksempel bruke rørte bær, friske bær og/eller syltetøy, pisket krem eller creme fraiche. Flytende honning eller lønnesirup. Hakkede nøtter som for eksempel pistasj eller mandler toppet med et melisdryss. Nam!