Pannekaker à la Lise Finckenhagen
30 min Lett ca. 12 stk pannekaker pers.

Pannekaker er perfekt til sammenkomster som bursdag, fest eller 17. Mai! Eller som noe ekstra godt i hverdagen. Alt er godt på pannekaker! For en frisk variant anbefaler vi rørte eller friske bær. Er du av den søtere typen er det enkelt å bare bruke syltetøy. I denne oppskriften får du cirka 12 pannekaker.
1
Lag pannekakerøren
Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en bolle. Visp sammen melk og egg og visp blandingen gradvis inn i det tørre. Rør til slutt smeltet smør og la røren hvile (svelle) i 20-30 minutter.
2
Smelt litt smør i pannen (det er ikke nødvendig med mye fett fordi det er smør i røren). Hell i en passende øse med røre og drei på pannen så røren blir jevnt fordelt.
3
Stek pannekakene
Stek pannekakene pent gylne på begge sider over middels høy varme. Pass på å ikke ha for høy varme.
4
Fyll og topping
Alt passer på pannekaker. Du kan for eksempel bruke rørte bær, friske bær og/eller syltetøy, pisket krem eller creme fraiche. Flytende honning eller lønnesirup. Hakkede nøtter som for eksempel pistasj eller mandler toppet med et melisdryss. Nam!