Kalkunfilet med hasselbackpoteter

60 min. Middels 4 pers.

Kalkunfilet med hasselbackte poteter som tilbehor v2 16 9 no028600

Ønsker du en saftig kalkunrett til helgekosen? Prøv kalkunfilet med hasselbackpoteter rødvinssaus og grønnsaker.

1

Slik lager du hasselbackte poteter:

Sett ovnen på 200 grader.

Lag tynne skiver i poteten, nesten helt igjennom.

Legg poteten i en skje, så skjærer ikke kniven rett igjennom.

Smelt smør sammen med raspet hvitløk, salt og pepper.

Hell hvitløkssmøret over potetene og stek dem i ovnen ca. 35-45 min.

Øs smør over underveis.

2

Slik steker du kalkunfilet og grønnsaker:

Stek kalkunfilet i litt smør og olje i en panne. Ca. 4-5 min på hver side.

Del opp sjalottløk i båter og surr dem i en varm panne sammen med brekkbønner, smør og litt frisk rosmarin eller timian.

3

Slik serverer du:

La kjøttet hvile før servering og server med rødvinssaus!

Vel bekomme hilsen Prior!