Vitello tonnato

20 Middels 4 pers.

Vitello tonnato er en av de eldste og mest tradisjonsrike rettene i Piemonte i Italia. Serveres med tunfisksaus og posjerte egg.

1

Slik gjør du

Kok opp en kjele med vann og ha i eddik. Sett ned varmen når vannet koker. Knekk eggene oppi. Eggene skal trekke, ikke koke! Posjer eggene til de fortsatt er bløte i midten.

2

Surr spinat i smør til den faller sammen. Krydre med salt og pepper.

3

Legg tunfisk, kapers, majones og ansjos i en blender og kjør sammen til en jevn saus. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

4

Fordel spinat, kjøtt, tunfisksaus og posjerte egg på en av brødskivene. Pynt med sitronskive og kapers.

TIPS! Kalvestek kan til fordel byttes ut med ditt favoritt-pålegg. Denne retten smaker også godt med et røkt kalkunpålegg eller kyllingfilet.

Eggsporing

Spor ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner