Sabayonne med rabarbra kompott

Sabayonne med rabarbra kompott

Sabayonne med rabarbra kompott
  • Tilbredningstid:

    30 min

Sabayonne er en luftig og skummende dessertsaus som er en fransk vri på vår klassiske eggedosis. Dette er en enkel midtsommerdessert som både smaker og ser ut som en midtsommernattsdrøm når du strør over litt egenplukkede spiselige blomster.

Ingredienser

Rabarbra kompott med vanilje og lime

  • 400 g fersk rabarbra
  • 1 stk vaniljestang
  • ½ dl sukker
  • 1 stk saften fra en lime

Sabayonne

  • 8 stk eggeplommer
  • 4 ss sukker
  • 2 dl Prosecco eller Cava

Oppskrift

Start med å lage rabarbrakompott – den kan du lage klar på forhånd hvis du vil. Gå en tur i blomsterenga å plukk litt blomster til både midtsommerkrans og til spiselig topping på desserten. Eksempel på spiselige blomster er: Syrin, markjordbærblomster, roser, ringblomst, lavendel, stemor, blomkarse, kornblomst, løvetann, svarthyll.

 Rabarbrakompott med vanilje og lime - Slik gjør du: 

Skrell og del opp rabarbra i biter. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha rabarbra, vaniljestang og frø opp i en gryte. Ha i sukker. La alt småkoke til rabarbraen faller litt sammen, ca 10 min – den skal fortsatt bevare litt av formen sin. Smak til med limesaft.

Sabayonne - slik gjør du:

Pisk sammen eggeplommer og sukker til eggedosis og rør inn vinen. Lag et vannbad med kokende vann og sett bollen med eggedosis og vin opp i. Rør intenst til kremen tykner, men fortsatt er luftig. 

Vel bekomme!