Pølsegrateng med makaroni

Pølsegrateng med makaroni

Pølsegrateng med makaroni
  • Tilbredningstid:

    35 min

Denne retten er middels vanskelig å lage!

Ingredienser

Du trenger

  • 200 g makaroni
  • 1 pk Prior skinnfri kjøttpølser
  • 1 stk brokkoli
  • ½ purre
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 6 dl kjøttbuljong eller kraft
  • 3 dl revet ost

Oppskrift

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 °C. Del kjøttpølse i skiver, og brokkoli, paprika og purre i biter.

Kok makaroni etter anvisning på pakken, la brokkolien koke med de siste 2-3 minuttene. Hell av vannet.

Lag ostesaus ved å smelte smør i en gryte på medium varme. Ha i mel og rør til en klumpfri, tykk blanding. Spe inn melken, rør hele tiden og kok opp. Spe gradvis inn kraft og la koke opp mellom hver gang. Rør hele tiden så sausen ikke brenner seg.

 Ta sausen av varmen og rør inn osten. Vend sausen med kokt makaroni, pølse og grønnsaker og fyll i en ildfast form. Dryss litt ekstra ost på toppen og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til toppen er gyllen og gratinert.

Det er sunt å kose seg!