Orientalsk julekylling

90 Middels 4 pers.

Hel kylling på hvit tallerken med juletilbehør

Orientalsk Julekylling og krydderris med kanel, safran og kapers.

1

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader. Del appelsinen i båter og grovhakk hvitløken. Fyll kyllingen med dette og surr beina sammen. Pensle med smeltet smør og salt og pepre kjøttet.

Pensle med smeltet smør og salt og pepre kjøttet. Stek kyllingen i ovnen i ca 1 time, eller til den har en kjernetemperatur på 68 grader.

2

Ha ris, vann og krydder i en stor kasserolle. Ha i saften av 1 appelsin og litt salt. La det koke på lav varme til risen er myk. Eventuelt spe på med litt vann om den blir for tørr. Når risen er ferdig tilsetter du kapers.

3

Ta ut granateplefrø. Rist mandler og grønnkål i en stekepanne med litt olje. Ha det over ris sammen med rosiner og granateplekjerner.

4

Bland sammen kikerter, tahini, appelsinsaft og hvitløk med en stavmikser til det blir en glatt krem. Smak til med salt og sitronsaft.