Orientalsk Julekylling

Orientalsk Julekylling

Orientalsk Julekylling og Krydderris med kanel, safran og kapers.

Ingredienser

Kylling

  • 1 stk hel kylling
  • 1 stk appelsin
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 2 ss smeltet smør
  • Salt og pepper

Krydderris med kanel, safran og kapers

  • 8 dl vann
  • 2 ½ g safran
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk hel kanelstang
  • 3 stk laurbærblad
  • Saften av 1 appelsin
  • 1 ts salt
  • 1 dl kapers

Ristede mandler, rosiner, grønnkål og granateple & humus

  • 1 dl mandel
  • 2 never grønnkål
  • 1 dl rosiner
  • 1 stk granateple
  • --- Humus ---
  • 1 boks kikerter
  • 2 ss tahini, sesampaste
  • Saften fra 1 apelsin
  • 1 stk hvitløksfedd
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft

Oppskrift

  1. Sett ovnen på 180  grader.
  2. Del appelsinen i båter og grovhakk hvitløken. Fyll kyllingen med dette og surr beina sammen. Pensle med smeltet smør og salt og pepre kjøttet.
  3. Ha ris, vann og krydder i en stor kasserolle. Ha i saften av 1 appelsin og litt salt. La det koke på lav varme til risen er mykt evt. spe på med litt vann om den blir for tørr. Når risen er ferdig tilsetter du kapers.
  4. Ta ut granateplefrø. Rist mandler og grønnkål i en stekepanne med  litt olje. Ha det over ris sammen med rosiner og granateplekjerner.
  5. Bland sammen kikerter, tahini, appelsinsaft og hvitløk med en stavmikser til det blir en glatt krem. Smak til med salt og sitronsaft.