Grillet sitron- og rosmarinkylling med parmesankrem

Grillet sitron- og rosmarinkylling med parmesankrem

Grillet sitron- og rosmarinkylling med parmesankrem

Ingredienser

  • 600 gram Prior kylling overlår
  • 2 stk sitroner
  • ½ dl olivenolje
  • 1 neve frisk rosmarin
  • salt og pepper
  • 600 gram småpoteter delt i to

Parmesankrem

  • 5 stk skrelte hvitløksfedd
  • 1 ½ dl revet parmesan
  • 2 dl lett creme fraiche

Oppskrift

Legg overlår og delte poteter i en ildfast form. Rasp skallet av den ene sitronen og ha zest og sitronsaft over kylling og poteter. Hell over olivenolje og hakket rosmarin. Vend inn alt med salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i 25 min. 

Varm en stekepanne med litt olje og stek hvitløksfedd gylne og myke. Legg de stekte feddene på en fjøl og mos eller hakk dem med en kniv. Bland de øvrige ingrediensene til parmesankremen, tilsett hvitløken. Smak til med kvernet, svart pepper. Server med litt frisk salat

Vel bekomme!