Thai suppe med kyllinglårfilet og lime

Thai suppe med kyllinglårfilet og lime

Thai suppe med kyllinglårfilet og lime

Ingredienser

  • 600 gram Prior kyllinglår filet
  • 4 stilker Vårløk
  • 1 pk sukkererter
  • 2 stk gulrøtter
  • 4 stilker stangselleri
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk gul løk
  • 2 bokser lett kokosmelk
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • 2 dl sesamfrø
  • 3 stk limesaft og skall
  • 5 cm bit ingefær
  • 1 potte koriander

Oppskrift

Slik gjør du: 

Finskjær vårløk og sukkererter. Bruk en ostehøvel eller mandolin og skjær strimler på langs av gulrot og stangselleri. Ha alle grønnsakene i en bolle med iskaldt vann. Dette vil gjøre dem ekstra sprøe. Varm olje i en stor gryte. Skjær kyllingen i tynne skiver og surr skivene i oljen til kjøttet får litt farge. Del løk i tynne biter. Ha i løk, kokosmelk og hønsebuljong. La det koke opp og senk varmen.

Rist sesamfrø i en tørr panne. Vask lime og ta av skallet med en rasp. Skrell ingefær og rasp den grovt. Ha limeskall, ingefær og saften av limen i suppen. Server med sesamfrø, grønnsaker og frisk koriander på toppen. 

Vel bekomme!