Kyllingfilet med sommergrønnsaker, fetaostkrem og urteyoghurt

Kyllingfilet med sommergrønnsaker, fetaostkrem og urteyoghurt

Kyllingfilet med sommergrønnsaker, fetaostkrem og urteyoghurt
  • Tilbredningstid:

    40 min

Sommer er tid for grilling av deilige råvarer i sesong. Kjøp inn de herlige sommergrønnsakene og grill de sammen med kyllingfilet for en sunn og deilig sommermiddag. Parr det med en smakfull dressing og du har den beste sommermiddagen ferdig på kun kort tid!

Ingredienser

Du trenger:

  • 4 stk Prior kyllingfilet
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron (skall og saft)
  • 1 stk sitron til grilling
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk nykål
  • 1 bunt asparges

Fetaostkrem

  • 1 blokk fetaost
  • ½ beger creme fraiche eller rømme
  • 1 neve ferske urter

Urteyoghurt

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk lime (skall og saft)
  • 1 potte basillikum
  • 1 potte gressløk
  • 1 neve bladpersille
  • 2 fedd hvitløk

Oppskrift

Slik gjør du:

Bland olivenolje med hakket hvitløksfedd, sitronzest og saft i en bolle så har du dette klar til pensling av grønnsaker og kylling.

Fyr opp grillen og ha noe godt i glasset mens du deler opp grønnsaker. Kutt nykål i båter, del småløk på langs, bruk hel vårløk og brekk av endene på aspargisen.

Lag fetaostkrem og urteyoghurt – eller nøy deg med kun en av de. Fetaost vendes med crème fraiche til en grov krem også strør du over hakkede urter. Urteyoghurt lager du enkelt ved å kjøre alle ingredienser til en slett krem med stavmikser.

Legg kyllingfilet og grønnsaker på grillen og ha over litt salt og pepper. Pensle med sitronolje og vend til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomstekt. Del en sitron og grill den også. Godt som ekstra sødme over retten til slutt. Husk å la kyllingen hvile litt så bevarer du saftigheten.

Server kyllingfilet og grønnsaker med de gode dressingene – det er alt du trenger. Ønsker man litt godt brød til er det lov :-)

Tips: Pynt gjerne fatet med spiselige blomster fra hagen! Løvetann blir plutselig vakkert!

Kos deg, det er sunt!