Karbonader med ovnsbakte grønnsaker

Karbonader med ovnsbakte grønnsaker

Karbonader med ovnsbakte grønnsaker

Kjempegod hverdagsrett

Ingredienser

Du trenger

  • 2 stk Prior karbonader av kylling og kalkun
  • 2 stk søtpoteter
  • 3 stk pastinakk
  • 2 stk rødbeter
  • 1 stk sitron
  • olje
  • salt
  • pepper
  • timian

Syltet rødløk

  • 1 dl eplesidereddik
  • 3 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 5 g fersk ingefær
  • 3 stk rødløk

Dijondressing

  • 1 beger creme fraiche
  • Dijonsennep

Oppskrift

1. Start med å lage syltet løk: Kok opp vann, eddik, sukker og ingefær skåret i skiver. La det småkoke til sukkeret har løst seg opp.

2. Rens løken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene over en varme laken og trekk kasserollen til side. La løkskivene ligge og avkjøle seg i laken og hell alt på et norgesglass så har du til flere middager.

3. Skrell og del grønnsakene i grove biter å ha de i en ildfast form. Ha over litt olje og saften av en sitron. Topp med salt og pepper og stek de i ovnen på 200 grader i ca 30-40 min.

4. Rør inn dijonsennep i et beger med crème fraishe og vips så har du verdens enkleste dressing.

5. Stek karbonadene og server de med syltet rødløk, ovnsbakte grønnsaker toppet med timian –og dijondressing.

Vel bekomme!