Kalkun til Høsttakkefest

Kalkun til Høsttakkefest

Ingredienser

Kalkun

  • 1 stk kalkun, beregn 500 gram pr. person
  • 100 g smør
  • 4 fedd hvitløk i tynne båter
  • Salt og pepper

Eplestuffing

  • 3 skiver gammelt brød
  • 3 stk epler
  • 2 dl tranebær
  • 1 potte persille
  • 1 dl kremfløte
  • Salt og pepper

Oppskrift

  1. Tin kalkunen i minst to døgn i kjøleskap. Fjern posen med innmat hvis den ligger inne i fuglen. Tørk kalkunen med papir inn- og utvendig.
  2. Legg kalkunen forsiktig i en langpanne eller på et stekebrett. Lag små lommer i skinnet, og fyll med hvitløk og smør. Evt. kan du blande sammen hvitløk og smør og legge under brystskinnet.
  3. Finhakk brød og eple. Ha det i en bolle sammen med tranebær og 1 potte hakket persille. Ha over kremfløte, salt og pepper. Bland sammen og la væsken trekke inn i blandingen.
  4. Knyt hyssing rundt beina på kalkunen og stram til. Pensle den med smør, salt og pepper.
  5. Stek fuglen i ovnen på 160 °C i 30 min. per kilo. Ha litt hvitvin eller eplejus i langpannen under stekingen. La kalkunen hvile i minst 20 min. før den serveres.