Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampede neper

Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampede neper

  • Tilbredningstid:

    2 timer 30 min

Ingredienser

  • 500 gr Prior kalkunbryst
  • smeltet smør, litt salt og pepper til pensling

Hvitvinsdampede neper

  • 2 stk neper
  • 1 dl hvitvin
  • stekesjy fra kalkunbrystet

Hvitvinsaus

  • 20 gr smør
  • 20 gr hvetemel
  • 3 dl tørr hvitvin (+ vinkraft fra nepene)
  • 1 dl lys buljong (vann + lys buljong)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 stk eggeplomme
  • ¼ stk presset sitron

Oppskrift

FREMGANGSMÅTE

Stek kalkunbrystet ved 160 grader i ca. 40 minutter til den når en kjernetemperatur på mellom 70 og 72 grader.

Hvitvinsdapede neper

  • Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller et rivjern.
  • Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin. 
  • Sett formen inn i stekeovnen og damp nepene i rundt 5 minutter.

Hvitvinsaus

  • Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter. 
  • Vips sammen eggeplomme og fløte, og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen.
  • Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.

Vi anbefaler disse produktene