Hel kalkun bakt med lime og hvitløk

Hel kalkun bakt med lime og hvitløk

Ingredienser

  • 1 kalkun, beregn 500 gram per person
  • 2 stk lime, saft og skall
  • 100 g smør
  • 3 fedd hvitløk, revet

Tabbouleh / Nanbrød

  • 4 dl kokt bulgur, gjerne av en stor type
  • 1 potte persille
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk agurk
  • 1 eske cherry tomater
  • 1 stk granateple
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • ---
  • ½ pakke tørr gjær
  • 3 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 6 dl hvetemel
  • 75 g smeltet smør
  • 1 stk egg

Yoghurt dipp med agurk og mynte

  • 3 dl tykk yoghurt
  • ½ stk agurk
  • 1 neve frisk mynte
  • Pepper og sitron saft
  • Olivenolje

Oppskrift

  1. Tin kalkunen i minst to døgn i kjøleskapet. Fjern posen med innmat hvis den ligger inne i fuglen.
  2. Tørk kalkunen med papir inn- og utvendig. Legg kalkunen forsiktig i en langpanne eller på ett steke-brett.
  3. Bland sammen limesaft, limeskall, smør og revet hvitløk. Fordel smør blandingen under skinnet på kalkunen, ev lag små lommer og fyll de. 
  4. Stek fuglen i ovnen på 160 °C i 30 min per kilo.

Tabbouleh

  1. Kok bulguren  etter anvisning på pakken. La den kjøles ned og ha i en stor bolle.
  2. Finhakk persille og løk og ha det oppi. Del agurken på langs og ta vekk frøene med en skje. Skjær opp i små terninger. Del tomater på midten. Åpne forsiktig granateplet og ta ut frøene. Tips: gjør det over vasken. Ha alt i bollen sammen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper

NANBRØD

  1. Bland sammen gjæren med vann og sukker, la det stå i ca 10 min. Ha i salt og mel og rør sammen. Deretter har du i smeltet smør og egg.
  2. Kna deigen ca 10 min, eller bruk en kjøkken maskin. La deigen heve i ca 30 min.
  3. Del opp deien i 5-8 brød og kjevle det ut til tynne brød. Stek i stekepanne  litt olje på høy varme ca 3 min på hver side. 

Yoghurt dipp med agurk og mynte

  1. Rasp agurken grovt ag la den rinne av sig i ett durkslag med litt salt. Bland sammen yoghurt, agurk og finhakket mynte. Smak til med pepper og sitronsaft. Ha over litt olivenolje på toppen