Eggesalat med posjert egg

Eggesalat med posjert egg

eggesalat-700-467.jpg (prior_mainpicture).jpg
  • Tilbredningstid:

    15 min

Ingredienser

  • 1 stk Prior Solegg
  • 1 pk Friske salatblader - blandet småsalat
  • Lettdampet asparges i strimler
  • 1 stk Avocado i skiver/båter
  • Basilikummajones - hjemmelaget majones med finhakket basilikum
  • Basilikumblad, salt, pepper og en sitronbåt til garnityr

Oppskrift

Perfekt på julens tapasbord eller som en lett forrett.

La egget få spille en viktig rolle på julens tapasbord. En smakfull og lett eggsalat servert i lekre cocktailglass, vil garantert være et flott og fristende blikkfang på matbordet.  Retten, med lettdampet asparges i strimler, avokado og hjemmelaget basilikummajones, egner seg også svært godt som en forrett. La deg ikke skremme av at egget må posjeres. Teknikken er enklere enn du kanskje tror. Vi viser deg hvordan.

Slik posjerer du egg:

Kok opp vann med eddik og salt. (Du må ikke bruke eddik, men mange liker syren og gjør det litt lettere å få godt resultat). La vannet fosskoke minst et minutt slik at det er skikkelig varmt. Det tar litt koketid å få vann og kjele skikkelig varmt. Senk så varmen slik at det er en knapp simring i gryta. (Trekk gryten av platen om du ikke har induksjon eller gass). Bruk en skje til å lage en passe god virvel i vannet og slipp egget raskt oppi midten. Da vil egget fastne av seg selv og holde seg pent samlet. Ikke hell egget langsomt oppi vannet, da blir det tråder i vannet og ikke vellykket resultat. La egget ligge i ro på svak varme ca. 4 - 5 minutter. Ta det opp av vannet med en hullskje eller annen øse med hull, og legg det på kjøkkenpapir for avrenning.

Posjering