Den perfekte eggerøren

Den perfekte eggerøren

  • Tilbredningstid:

    15 min

Ingredienser

  • Eggerøre
  • 3 stk Prior Solegg
  • 2 ss melk
  • 1 ss finhakket gressløk
  • litt smør
  • litt nykvernet hvit pepper

Oppskrift

Slik lager du eggerøre akkurat slik den egentlig skal være.

Vi slår et slag for den skikkelige eggerøren. Den skal ikke være klumpete og tørr, men deilig og fløyelsmyk. For å få til det, gjelder det å ha plata på lav temperatur, røre kontinuerlig og stoppe stekingen i tide. Det er akkurat ved det siste punktet at mange ødelegger eggerøren.

Porsjonene er beregnet ut ifra at du serverer eggerøren med litt annet tilbehør, for eksempel som en del av frokosten.

Fremgangsmåte:

  1. Sett en liten gryte på en middels lav temperert plate. Du kan også bruke stekepanne.
  2. Smelt litt smør i kjelen/pannen (1 teskje holder, men bruk gjerne mer hvis du ønsker)
  3. Pisk eggene godt sammen med salt og pepper
  4. Visp inn melk i eggene (Det er valgfritt, men det ferdige resultatet blir litt mer juicy)
  5. Hell blandingen over i gryta/pannen når smøret er varmt. Rør kontinuerlig med en ballongvisp til røren er ferdig. Eller bruk en sleiv hvis du bruker panne. Husk å ikke steke røren for lenge. Gressløk røres inn når den er ferdig, etter ca. 10 min.