Coq au vin

Coq au vin

  • Tilbredningstid:

    3 timer

Ingredienser

Marinade

  • 1 200 gr Prior kylling
  • 3 dl rødvin
  • 2 stk knuste hvitløksfedd
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk tørket timian
  • 1 ss tomatpuré
  • 80 gr lettsaltet sideflesk

Tilbehør

  • 1 l kyllingbuljong
  • 12 stk små sjalottløker
  • 200 gr champignon
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • litt frisk timian til pynt
  • poteter til servering

Oppskrift

 

Slik gjør du:

  • Del kyllingen i åtte serveringsstykker. Lag marinaden, og legg i kyllingstykkene. 
  • Sett dem kjølig natten over, eller på kjøkkenbenken i et par timer. 
  • Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele.
  • Ha i tomatpuré ogkok opp.
  • Skjær sideflesket i små biter og stek det i en panne.
  • Ha flesket over i kjelen og la fettet bli igjen i pannen.
  • Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen.
  • Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. La det trekke i 45 minutter eller til kjøttet er mørt.
  • Surr løk og sopp i en panne, og ha det over i kjelen. Jevn eventuelt sausen med sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke i fem minutter til. Smak til med salt og pepper. 
  • Pynt med en liten kvist timian, og server med kokte poteter.