Cæsarsalat med kyllingfilet

Cæsarsalat med kyllingfilet

  • Tilbredningstid:

    30 min

Ingredienser

Cæsarsalat

  • 4 stk Prior kyllingfileter
  • 1 pakke bacon
  • 4 skiver brød
  • 1 stk rødløk
  • 1 pose romano salatmix
  • 2 stk hjertesalat

Dressing

  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ts dijon-sennep
  • 4 stk finhakkede ansjosfileter
  • 1 stk revet hvitløk
  • ½ stk sitronsaft
  • 1 ½ dl nøytral olje
  • 50 g parmesan
  • Salt og pepper

Oppskrift

Slik gjør du: 

Begynn med dressingen. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med  olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Ha i parmesan og smak til med salt og pepper.

Stek kyllingen i en ildfast form med litt olje på 180 grader i ca 20 min. 

Stek baconet i en stekepanne til det er sprøtt.

Skjær brød i terninger, og stek dem i pannen med fettet fra baconet. 

Skjær rødløk i tynne båter. 

Vend salaten i godt med dressing og ha den på et stort fat. Legg på rødløk, stekt bacon, kyllingfilet i skiver og dryss over revet parmesan. 

 

Vel bekomme!