Brokkolisuppe med urteboller av kyllingkjøttdeig

Brokkolisuppe med urteboller av kyllingkjøttdeig

Brokkolisuppe med urteboller av kyllingkjøttdeig
  • Tilbredningstid:

    35 min

Ingredienser

Suppe

  • 2 stk brokkoli
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • olivenolje til steking
  • 3 dl fløte
  • 7 dl vann
  • ½ stk sitronsaft
  • salt og pepper

Kyllingboller med urter

  • 400 g Prior kyllingkjøttdeig
  • ½ stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g philadelphiaost
  • salt og pepper
  • 2 dl Hakkede, friske urter

Oppskrift

Slik gjør du: 

Suppe

Skjær brokkoli i mindre biter. Skrell løk og hvitløk og skjær i skiver. Fres brokkoli sammen med løk og hvitløk i litt olje. Hell over fløte, vann og sitronsaft. Kok sakte til det er blitt mykt, ca 15-20 minutter. Rør suppen til den blir glatt og skummete, bruk gjerne stavmikser rett i kasserollen. Smak til med litt pepper og salt.

 

Kyllingboller med urter

Riv gul løk og hvitløk på rivjern. Bland sammen ingrediensene til farsen, og smak til med urter, salt og pepper. Form til små boller. La kjøttbollene koke sakte i 4–5 minutter i suppen. De flyter opp når de er ferdige.