Søk:

Smaalenene kyllingbryst

Smaalenene kyllingbryst

Ingredienser

porsjoner
    • 4 stk tomater
    • 2 ss karamellsaus
    • ½ stk finhakket sjalottløk
    • ½ stk hakket hvitløkfedd
    • noen timiankvister
    • 2 ss balsamicoeddik
    • 600 g nypoteter
    • 2 stk never fersk spinat
    • 1 stk neve småsalat
    • 4 stk Smaalenene Gårdskylling bryst naturell
    • Olje og smør til steking
    • Salt og pepper
  • Grillgrønnsaker:

    • 8 stk vårløk
    • 4 stk hvite asparges
    • 4 stk grønne asparges
    • Litt sitronsaft
    • 2 ss smør
    • 10 stk salvieblader
    • 1 dl hvitvin
    • 3 dl kyllingkraft

Slik gjør du

2 timer
enkelt

Slik gjør du:

 

Tomat snittes på toppen og dyppes i kokende vann til skallet løsner, avkjøles raskt i isvann. Legg litt karamellsaus, finkuttet løk og hvitløk og noen timiankvister i bunnen av en form.

Sett tomaten oppå, krydre med salt og pepper, og sprinkle litt balsamico på toppen. Bakes i ovn ved 90 °C i et par timer.

Tomatene kan også bakes med skallet på, på høyere temperatur.

Kok nypoteter eller annen småpotet med skallet på. Bruk gjerne potetene fra dagen før. Når potetene er ferdige stekes de i olje. Vend inn spinat og småsalater mot slutten og smak til med salt, pepper og sitron.

Stek brystene i olje og smør. Krydre godt med salt og pepper.

Grønnsaker grilles på grillen eller i grillpanne. Krydres med salt, pepper og evt. litt sitronsaft.

Brun smør i en kjele. Tilsett salvieblader, hvitvin og kyllingkraft. Kokes inn til en saus. Smak til med salt og pepper. Server.

 

Verktøylinje

Kommentarer

  • Det er ingen kommentarer

Legg til kommentar

Felter merket med fet tekst må fylles ut
captcha (n/a)
Skriv inn ordene fra bildet (forklaring)
Fungerer ikke koden?
Klikk her for å lage en ny

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no