Søk:

Kylling & Foie gras terrine

Kylling & Foie gras terrine

Ingredienser

porsjoner
    • 3 stk Smålenene Gårdskylling lår naturell
    • 200 g foie gras
    • 2 fedd hvitløk
    • ½ dl cognac
    • ½ dl rødvin
    • 4 dl andefett
    • olivencrostini
    • brød
    • hvitløk
    • olivenpuré
    • Fiken i rødvinskaramell
    • 4 stk fiken
    • 100 g sukker
    • 2 dl rødvin
    • ½ stk sitron

Slik gjør du

1 timer
middels

Slik gjør du:

Kyllinglår saltes med havsalt over natten, skyll saltet av, og kok i andefett til låret er mørt, ca 1 time. Kyllingkjøttet pilles av benet og kjøres på kjøkkenmaskin med grind med finhakket hvitløk og ca 1/2 dl av andefettet lett sammen.
Foie gras renses for sener, og marineres i cognac og rødvin i ca 1 time.
Kle en terrine form med bakepapir og legg litt av kyllingen I bunnen av formen, legg foie gras i midten, så fylles resten av formen med kylling.
Stek i ovn på 200 grader i ca 5 minutter, og sett i press i kjøleskap.
Skjær tynne skiver av brød og grill lett, gni inn med hvitløk.
Olivenpuré smøres tynt utover brødet.
Fiken kuttes i terninger. Lag karamell av sukker, surr fikene lett i karamellen, slå over rødvinen og kok i ca 5 minutter. Smak av med litt sitronsaft, og kjøl av til romtempratur. 


 

Verktøylinje

Kommentarer

  • Det er ingen kommentarer

Legg til kommentar

Felter merket med fet tekst må fylles ut
captcha (n/a)
Skriv inn ordene fra bildet (forklaring)
Fungerer ikke koden?
Klikk her for å lage en ny

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no