Søk:

Hønsefrikassé

Hønsefrikassé

Ingredienser

porsjoner
    • 1 stk høne
    • 3 stk gulrøtter
    • 1 stk purre
    • 2 stk persillerøtter
    • ½ stk sellerirot
  • Saus:

    • 3 ss smør
    • 4 ss hvetemel
    • 6 dl hønsekraft
    • 1 dl kremfløte
    • salt og pepper
    • litt presset sitron, evt sitronsaft
    • litt persille
    • poteter

Slik gjør du

3 timer
middels

Slik gjør du:

Ta av plasten og legg den frosne høna rett ned i en kjele med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr liter vann). Dersom høna er tint på forhånd kan du dele den i to. For å få god smak på kraften, bør du la en oppkuttet gulrot, et stykke oppdelt purre og noen biter av persille eller sellerirot koke med. Ekstra godt blir det dersom du også tar med løk, noen hele pepperkorn og et laurbærblad. La det småkoke (trekke) i ca 2 timer. Ta opp høna, avkjøl den og sil hønsekraften. Rens høna for skinn og ben.

 

Del ferdig kokt hønsekjøtt i passe serveringsstykker. Skyll og rens grønnsakene og skjær dem i ca. 1 cm tykke biter. Kok dem i 10 minutter. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med hønsekraften i flere omganger. Rør ut til en klumpfri saus mellom hver gang. La sausen koke i 5 minutter og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Legg kjøtt og grønnsaker på et varmt serveringsfat og hell sausen over. Dryss på hakket persille og server hønsefrikasséen straks med nykokte poeter.

 

Tips: Denne middagen egner seg godt å lage en stor porsjon av. Hvis du lager dobbel porsjon, så har du ferdig middag dagen etter.

Verktøylinje

Kommentarer

  • Det er ingen kommentarer

Legg til kommentar

Felter merket med fet tekst må fylles ut
captcha (n/a)
Skriv inn ordene fra bildet (forklaring)
Fungerer ikke koden?
Klikk her for å lage en ny

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no