Søk:

Sjokolade og vanilje brulee med jordbærsuppe

Sjokolade og vanilje brulee med jordbærsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • Til vaniljebrulee:

    • 5 dl fløte
    • 90 g sukker
    • 125 g eggeplomme
    • 2 stk vaniljestang
  • Til sjokoladekrem:

    • 5 dl kremfløte
    • 300 g sjokolade
    • 15 stk gelantin plater
  • Jordbærsuppe:

    • 200 g frosne jordbær
    • 1 dl sukker
    • 2 dl vann

Slik gjør du

30 min
middels

Slik gjør du:

Sjokoladekremen:

Kremfløte piskes stivt og settes kjølig mens sjokoladen smeltes i vannbad på kokeplaten. Gelatinplatene legges i kaldt vann i noen minutter og smeltes deretter i kjele. Sjokoladen og gelatinen vendes i kremfløten ved hjelp av en tresleiv. 

Vanilje brulee:
Bland fløte, sukker, eggeplommer og vaniljestang i en kjele. Varm forsiktig opp på svak varme til sukkeret har smeltet. NB: Det må ikke koke da eggeplommen sprekker vid høy varme.

Fordel så vanilje bruleen i serveringsglass eller en dyp tallerken og sett dette kaldt. Når bruleen har stivnet tas sjokolade kremen opp i glasset.
Ha 2 dl vann i en kjele sammen med jordbærene og sukkeret. Kok dette i 10 minutter, sil deretter suppen og sett den kaldt. Suppen kan serveres vid siden av eller opp i glasset sammen med bruleen.

Verktøylinje

Kommentarer

  • Det er ingen kommentarer

Legg til kommentar

Felter merket med fet tekst må fylles ut
captcha (n/a)
Skriv inn ordene fra bildet (forklaring)
Fungerer ikke koden?
Klikk her for å lage en ny

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no