Søk:

Pavlova med jordbær, rips og bærsaus

Pavlova med jordbær og rips

Ingredienser

porsjoner
    • 4 stk eggehviter
    • 250 g sukker
    • 1 ts hvitvinseddik
    • 1 ts maisenna
    • 1 ts vaniljesukker
    • 500 g jordbær
    • 200 g rips
    • 6 ss melis
    • 5 dl kremfløte

Slik gjør du

1 timer 20 min
enkelt

Slik gjør du:

Marengsbunner
1. Sett ovnen på 130 grader varmluft, eller 150 grader uten varmluft. Dekk to bakeplater med bakepapir og tegn to sirkler på 18cm diameter på hvert papir ved hjelp av en bolle eller tallerken. 

2. Pisk eggehvitene stive. Pisk så inn sukkeret litt etter litt sammen med eddik, maisenna og vaniljesukker. Bre ut eggemassen på de to sirklene. Alternativt kan man lage en stor marengsbunn. 

3. Stek bunnene i ovnen - en nederst og en øverst. Etter 30 minutter bytter du plass på de to platene og steker bunnene ytterligere i 30 minutter. Skru av ovnen og la bunnene stå i ovnen til den har blitt helt kald - gjerne over natten. 

Topping:
1. Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Ta til side 100 g og bland de sammen med halvparten av ripsen og 3 ss melis. Kjør bær og melis til saus i en hurtigmikser. Press deretter gjennom en finmasket sil slik at du får en glatt bærsaus uten steiner. 

2. Pisk fløten til krem sammen med 3 ss melis. Spre kremen over den første bunnen og strø over litt (under halvparten) av ripsene og jordbærene. Legg forsiktig den andre bunnen over og den den med resten av kremen og bærene. Serveres med bærsausen. 

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no