Det er mange måter å sette ekstra smak på både kylling og kalkun. Marinader, rubbinger og friske urter er smakfulle forslag. Lag gjerne en enkel marinade:

Marinade med olivenolje:

Bland olivenolje, revet sitronskall, hvitløk og friske urter.

Asiatisk marinade:

En annen god marinade med asiatisk preg er honning, soyasaus. hvitløk, chili og ingefær.

Legg kylling eller kalkunen i en pose og ha over marinaden. Da dekker marinaden kjøttet godt.

Slik oppbevarer du hvitt kjøtt mens det marineres

Små stykker trenger ikke marineres mer enn et par timer. Oppbevar hvitt kjøtt som marineres i kjøleskap. Snu posen et par ganger slik at marinaden setter seg på hele kjøttstykket. Salt og pepper has på ved tilberedning / steking.

Rubbing
Man kan også rubbe kjøttet. Rubbing er en tørr krydderblaning som du maserer godt inn i kjøttet.

Marinert kylling og kalkun er perfekt kosemat som passer både til hverdags og til fest.

Lykke til hilsen oss i Prior!