Søk:

60-årene

Organisert broilerproduksjon ble satt i gang.

Broilere ble lansert via butikkgrillen. Broilere hadde god kjøttfylde, men var ikke så flinke eggleggere. Rogaland Egglag var først ute. I 1961 mottok de 32.552 stk.broilere, og i 1963 var tallet steget til 45.159. Dette var et bra resultat, men det ble ikke den store farten på produksjonen.
 
I 1963 tok Hedmark Egglag initiativet til en mer organisert produksjon, der alle ledd i produksjonen var samkjørt og tilpasset hverandre. Dermed ble det mulig å få til en rasjonell produksjon, fordelt på flere produsenter. Hedmark broilerring ble startet og broilerproduksjonen var kommet for å bli.

 

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no