Søk:

Fakta om hvitt kjøtt

Mye av det hvite kjøttet har lavt fettinnhold, og majoriten av det lille fettet som finnes er av det gode, umettede slaget. Hvitt kjøtt har ellers, slik som andre kjøttslag, høyt innhold av mange viktige næringsstoffer.

Hvitt kjøtt, smakfullt og sunt

I mange land snakker de om kylling og kalkun som "white meat" eller hvitt kjøtt. Nå har vi også begynt med det! Ikke for å arve enda en utenlandsk betegnelse, men fordi begrepet HVITT KJØTT innebærer mye særegent. For det er mer enn fargen og smaken som skiller dette kjøttet fra, rødt kjøtt. 
 

 • Hvitt kjøtt har lavere fettinnhold enn andre typer .
   
 • Fettet i hvitt kjøtt har i tillegg en ganske høy andel umettete fettsyrer og er derfor et helsemessig positivt innslag i kostholdet.
 • Hvitt kjøtt har ellers, slik som andre kjøttslag, høyt innhold av mange viktige næringsstoffer. Denne ideelle kombinasjonen er en av grunnene til at fjørfekjøtt er mye brukt som diettmat til pasienter og slankemat for dem som ønsker å gå ned i vekt.


Tabellen viser andel av fettinnhold i produktene:

Produkt Fettinnhold
Kyllingfilet uten skinn 1,0g/100g
Hel kylling, stekt 14g/100g
Kalkunfilet uten skinn 1,5g/100g
Hel kalkun, stekt 18g/100g

 

 • Flerumettet fett harskner lettere en mettet fett.  Dypfryst fjørfekjøtt har derfor kortere holdbarhet enn kjøtt med mer mettet fett. Det anbefales derfor å forholde seg til holdbarheten som er angitt på pakningene.
   
 • Engrosforbruket av hvitt kjøtt  er i dag ca 18 kg pr. person pr år. Forbruket av hvitt kjøtt er nesten doblet siden 2005.


   
 • Størsteparten av forbruket er kylling, selv om også forbruket av kalkun har økt betydelig de senere årene. Grunnen til dette er blant annet økt utvalg i dagligvareforretningene av fersk kylling, både hel og i stykningsdeler.
   
 • Norske forbrukere setter pris på store og saftige kyllinger. Norsk fjørfekjøtt er av høy kvalitet. Norske fjørfebesetninger er fri for bakterien salmonella.

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no