Søk:

Oppbevaring i fryser

kalkun for nedfrysing

Fryst hvitt kjøtt er holdbart til best før datoen som er angitt på pakningen så fremt produktene er uåpnet og oppbevares ved temperaturer lavere enn -18 °C

Produkter kan spises etter best før datoen, men kvaliteten kan være noe forringet. Om produktet fortsatt er av god kvalitet avgjøres best ved å lukte og/eller smake på produktene.

For å oppnå lenger holdbarhet på ferskvarer, kan de fryses. I fryseren blir ikke bakteriene drept, men de går i dvale. Når produktene tines vil bakteriene våkne opp igjen. Dette betyr at mat som fryses må være av god kvalitet før nedfrysning for at produktene skal være akseptable etter fryselagring. Produktet bør fryses raskt inn, ved lav temperatur. Dette oppnås best ved å ikke legge for mye i fryseren på en gang.

Hvor lenge produktene er holdbare i fryseren avhenger av temperatur, hvor godt de er innpakket, hvor stabil temperaturen er samt kvaliteten på produktene før innfrysning.

Tining av fryste produkter

Det anbefales å tine kjøtt i kjøleskap.

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no