Søk:

Steking av kyllingfilet

steke kyllingfilet

Fjørfekjøtt og kvernet kjøtt skal gjennomstekes. Hvitt kjøtt er tilstrekkelig oppvarmet når det har oppnådd en kjernetemperatur på 72 °C.

Mesteparten av fettet på en kylling sitter rett under skinnet. Ved å fjerne skinnet reduseres fettinnholdet i alle stykningsdelene. De fleste oppskrifter anbefaler å steke kylling, enten det er filet eller lårstykker det er snakk om. Mengde fett som benyttes ved steking, og mengde og type tilbehør bestemmer hvor magert hele måltidet blir. Kombinasjonen av proteinrik kylling stekt i minst mulig fett, fullkornsris og dampede grønnsaker gir et balansert og komplett måltid.

Filetene som skal stekes bør romtemperes i ca 30 minutter før steking. Tørk de gjerne før steking, noe som er med på å sikre bedre stekeskorpe.

Kjøttet skal stekes på middels varme, i ca 2 minutter på hver side. Etterpå lar du filetene etterstekes på lav varme med lokk i 6-8 minutter.

Verktøylinje

Steke kyllingfilet

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no