Søk:

Oppbevaring i kjøleskap

kylling i kjøleskap

Ferskpakket hvitt kjøtt er holdbart til siste forbruksdag så sant pakningen er uåpnet og produktet oppbevares ved temperaturer mellom 0 - 4 °C.

Ferskpakket hvitt kjøtt er holdbart til siste forbruksdag så sant pakningen er uåpnet og produktet oppbevares ved temperaturer mellom 0 - 4 °C. For å sikre god kvalitet bør du derfor reise rett hjem fra handleturen, slik at temperaturen i produktet ikke stiger for mye. Det er også lurt å måle temperaturen i kjøleskapet regelmessig, og ta høyde for at temperaturen i ulike deler av kjøleskapet kan variere.

Når industripakkede varer er åpnet, fjernes den beskyttende atmosfæren rundt produktet, og produktet vil derfor få en kortere holdbarhet. Dette gjelder også dersom det er hull i pakken. Produkter kan lukte ubehagelig like etter åpning, uten at kvaliteten er forringet. Denne lukten skal imidlertid forsvinne raskt etter lufting. Dersom dette ikke er tilfellet, kan det tyde på at det er et hull i emballasjen, eller at kjølekjeden ikke er opprettholdt. Dette kan bety at produktet er holdbart kortere enn siste forbruksdag som er angitt på pakken.

Som en tommelfingerregel er produkter av hvitt kjøtt holdbare i 3 dager i åpnet forpakning, dersom produktet oppbevares kjølig og er innenfor påstemplet holdbarhetstid. Holdbarheten vil avhenge av flere faktorer som temperatur, hvordan produktene er pakket inn, renhold av kjøleskap samt renhold av utstyr/hender som har håndtert produktet.

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no