Søk:

Næringsinnhold

Næringsinnhold - kylling

Kyllingfilet er kyllingbryst uten skinn og ben, som inneholder mye proteiner og lite fett. Pr 100 g rå vekt består fileten av 24 g protein og 1 g fett, resten er vann.


Kyllingfilet inneholder mindre fett og energi enn andre dyreslag, og er dermed perfekt mat for dem som ønsker å holde vekten eller gå ned i vekt.

Næringsinnhold i ulike kyllingprodukter (fra Matvaretabellen 2012):

 

Næringsstoff

 

Pr 100 g spiselig vare

 

Enhet

Kyllingfilet u/skinn

Kyllingbryst m/skinn

Kyllinglår u/skinn

Kyllinglår m/skinn

Energi

kJ

445

527

620

 

Energi

kcal

105

125

149

 

Fett

g

1,0

4,6

8,5

14

- hvorav mettede fettsyrer

g

0,3

1,3

2,4

3,8

- enumettede fettsyrer

g

0,3

2,1

3,8

6,2

- flerumettede fettsyrer

g

0,2

0,8

1,5

2,5

Karbohydrater

g

0

0

0

0

- hvorav sukkerarter

g

0

0

0

0

Protein

g

24

21

18

18

Salt

g

0,1*

0,1

0,2

0,2

             

*Saltinnholdet skyldes utelukkende det naturlige innholdet av natrium (salt = g natrium x 2,5)

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no