Søk:

Fett

Fett

Fett er naturens måte å lagre energi på. Den største mengden fett i kroppen finnes i fettvevet som i tillegg til å være energilager, har som oppgave å virke som isolasjon og beskyttelse av de indre organene.

Fett er en viktig del av den daglige kosten vår. I tillegg til å gi energi bidrar fettet til å gi maten smak, aroma og konsistens. Fett i maten tilfører kroppen livsviktige fettsyrer og hjelper til med opptaket av andre livsnødvendige næringsstoffer som for eksempel vitaminer.

Fett er en viktig bestanddel av alle kroppens celler. Fett er:

·         utgangspunkt for dannelse av vitamin D i huden

·         utgangspunkt for hormoner som for eksempel kjønnshormoner

·         utgangspunkt for en rekke signalmolekyler

·         nødvendig medhjelper i en rekke enzymreaksjoner

·         regulator for avlesning av cellenes arvemateriale

 

Kroppen vår er derfor helt avhengig av fett, men for høyt fettinntak har negative effekter på helsen vår.

 

Kyllingfilet inneholder veldig lite fett, ca 1%, mens kyllinglår og –vinger har ca 14% fett. Kyllingfettet inneholder mindre mettede fettsyrer og mer umettede fettsyrer enn andre kjøttslag. Vi sier derfor at kyllingfettet har en mer gunstig fettsyresammensetning.

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no