Søk:

Hvitt kjøtt

Hvitt kjøtt er det mest spiste kjøttslaget i verden. Dette skyldes blant annet at det er tillatt i de fleste kulturer og religioner, det er meget sunt og passer godt til et utall av andre råvarer og krydder

 • Fakta om hvitt kjøtt

  Mye av det hvite kjøttet har lavt fettinnhold, og majoriten av det lille fettet som finnes er av det gode, umettede slaget. Hvitt kjøtt har ellers, slik som andre kjøttslag, høyt innhold av mange viktige næringsstoffer.

 • Hvitt kjøtt - proteinbombe

  Alle levende organismer er avhengig av proteiner for å kunne fungere. Proteiner består av aminosyrer som bygges inn i alle muskler i kroppen. Kjøtt av kylling og andre dyreslag inneholder alle de aminosyrene kroppen trenger for å lage sine egne proteiner.

 • Steking av kyllingfilet

  Fjørfekjøtt og kvernet kjøtt skal gjennomstekes. Hvitt kjøtt er tilstrekkelig oppvarmet når det har oppnådd en kjernetemperatur på 72 °C.

 • Oppbevaring i kjøleskap

  Ferskpakket hvitt kjøtt er holdbart til siste forbruksdag så sant pakningen er uåpnet og produktet oppbevares ved temperaturer mellom 0 - 4 °C.

 • Næringsinnhold

  HVITT KJØTT

  Næringsinnhold

  Kyllingfilet er kyllingbryst uten skinn og ben, som inneholder mye proteiner og lite fett. Pr 100 g rå vekt består fileten av 24 g protein og 1 g fett, resten er vann.

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     974 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070
Personvern

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no