Søk:

Vekt og koketips

Vanlige store frokostegg veier i gjennomsnitt 63 gram. Visste du at egget bør være romtemperert før det kokes?

Koketider/koketips for egg

  • Eggene bør har romtemperatur før koking, da er eggets egenskaper best. 
  • Bløtkokt egg: 3-5 minutter: Hvite og plomme bløt
  • Smilende egg: 6-8 minutter: Fast hvite og ”smilende” plomme
  • Hardkokt egg: Ca 10 minutter: Hvite og plomme fast, kan deles med eggdeler 
  • Skyll egget i kaldt vann om det ikke skal spises med en gang.
    Eggeskallet holder lenge på varmen. Dette fordi kokeprosessen fortsetter inni egget. 
  • Skyller du egget beholder du den opprinnelige konsistensen på egget; hardkokt og bløtkokt egg. 
  • Skrell hardkokte egg raskt etter at de er kokt, da er de lettest å skrelle
     

Farging av frokosteggene

  • Ved å farge kokevannet med konditorfarve vil eggene få samme farge. Dette er fordi eggeskallet er porøst og trekker til seg farge.

    Rødbetesaft gir røde egg, spinatblader gir grønne egg og det ytterste skallet på løken i kokevannet fører til gule egg.

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no