Søk:

Kolesterol

Det er nok verdens største myte om mat – at egg er farlig for kolesterolet.

Hva med kolesterolet? 
Ja, eggeplommen inneholder kolesterol, men dette betyr lite, om noe, for blodets kolesterolinnhold. Det er helt andre matvarer, de med høyt innhold av mettede fettsyrer, som øker kolesterolet i blodet, slik at det kan bli en helserisiko. Det er nok verdens største myte om mat - at egg er farlig for kolesterolet. 
Kos deg med egg! EGG-ER-NÆRING!

Dersom man har hyperkolesterolemi må man begrense inntaket av egg, men de som har dette har arvelig svært høyt kolesterolnivå og må derfor være forsiktig med all fett.

Det britiske matttilsynet (Food Standard Agency) går ut og sier at egg absolutt bør være en viktig del av kostholdet, og har ikke satt noen øvre grense for hvor mange egg man bør spise.

Viktig om egg 
Om lag 1/3 av kolesterolen i kostholdet kommer fra egg. Men,- kolesterol i maten har altså lite å si for kolesterolinnholdet i blodet. Bare de som har svært forøyet kolesterol i blodet bør også begrense eggforbruket. Ellers må alle, spesielt eldre og syke, få kose seg med et egg til frokost når de har lyst på det, har stor betydning for matgleden. Dessuten er egget symbolet på et måltid. Mens du koker egg, dekker du også på bordet og forbereder et måltid. Og måltidet er vel verd å ta vare på!

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no