Søk:

Egg gir oss en lang rekke næringsstoffer; ja, de aller fleste stoffene menneskekroppen behøver er til stede i egget!


Et norsk gjennomsnittsegg veier 63 g. Av dette er ca. 22 g plomme, 33 g hvite og 8 g skall. Plommen har både høyere energi- og næringsinnhold enn hviten.
 

  • Egg har alt – unntatt vitamin C

    Alle har hørt om tomme kalorier. Egg er det motsatte. Et egg inneholder 90 kilokalorier, og gir deg større eller mindre doser av alle næringsstoffene kroppen trenger for vekst og vedlikehold. Bortsett fra vitamin C.

  • Egg til gravide

    Før het det at gravide skulle spise for to. Nå vet vi at mor heller bør tenke på å spise næringstette matvarer, som egg. Det nye mennesket i magen tar uansett det som trengs. Så hvis mor ikke får nok av alle de viktige næringsstoffene, er det hun som blir unødvendig trett, slapp og sliten. Og det passer dårlig når det kommer en liten krabat til verden.

  • Historiske fakta

    Historie og fakta om eggproduksjon i Norge.

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no