Søk:

Hvitt kjøtt - proteinbombe

Kylling full av proteiner

Alle levende organismer er avhengig av proteiner for å kunne fungere. Proteiner består av aminosyrer som bygges inn i alle muskler i kroppen. Kjøtt av kylling og andre dyreslag inneholder alle de aminosyrene kroppen trenger for å lage sine egne proteiner.

Kollagen som bygger opp brusk, sener, tenner, ben, negler og hår, er også protein. En voksen person på ca 70 kg inneholder ca 12 kg proteiner.

Proteiner er nødvendig for vekst og for oppbygging og reparasjon av ben, muskler, bindevev, hud, indre organer og blod. Alle celler i kroppen inneholder derfor proteiner. Også antistoffer, enzymer og hormoner er proteiner som regulerer kroppens stoffskifte. Blod vil for eksempel ikke stivne uten de riktige proteinene. Ved behov kan proteiner brukes til energi.

Anbefalt proteininntak er knyttet til energiinntaket. 10-20 prosent av energiinntaket skal komme fra protein. En voksen person trenger derfor ca 0,8 g protein per kilo kroppsvekt. De fleste matvarer inneholder proteiner, noe som gjør at kroppens behov for proteiner blir dekket gjennom et variert norsk kosthold.

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no