Søk:

Erstatning for egg

Dersom du har eggallergi kan du erstatte det med andre ingredienser. Disse har mange av de samme egenskapene som egg.

Mange ganger kan økt mengde bakepulver eller natron være en bra og billigere erstatning. Man kan erstatte 1 egg med 1 spiseskje bakepulver. 1 spiseskje soya skal erstatte et egg.

• Kaker og bakverk kan erstattes med butterdeig eller paideig.
• Boller og brød kan pensles med vann, melk eller smeltet smør
• Ulike typer kjeks kan være populære alternativer til kaker. For eksempel er både Kornmo, Marie, Mumi, Tom og Jerry og Ritz uten melk og egg. En del ferdige kakemikser er uten egg.
• Bær og frukt er gode alternativer til desserter. De fleste typer sjokoladesaus og gele er uten egg. Saftis og sorbet er også lettvinte desserter, men vær oppmerksom på at sorbet kan inneholde egg.
• Iskrem er stort sett fri for egg, men les innholdsdeklarasjonen nøye på forhånd for sikkerhets skyld. 
• Spagetti og makaroni inneholder vanligvis egg, men det finnes også eggfrie varianter på markedet. Sjekk for sikkerhets skyld innholdsdeklarasjonen!

Merking av matvarer:
En del matvarer er merket med ”kan inneholde spor av egg”. Dette betyr ikke at egg er tilsatt matvaren men at det under produksjon kan ha kommet rester av egg i produktet. De fleste med eggallergi tåler en spormengde egg og kan spise produkter merket med ”kan inneholde spor”. Den enkelte må i samråd med sin lege finne ut om allergiene er så alvorlig at de skal unngå spormengder.

NAAF mener:
Les varedeklarasjonen.

(Kilder NAAF og Helsenytt)

Verktøylinje

Forbrukersenter

Forbrukertelefon     800 33 390
Hverdager  kl 10:00 - 14:00

 

Kontakt

Prior, Postboks 360, 0513 Oslo
 
Sentralbord tlf. 03070

 

 

 

Andre sider fra Nortura

nortura.no   gilde.no   thulefjord.no   eldhus.no